Η κατανάλωση όξινων τροφών και ποτών οδηγεί σε εξασθένιση της
αδαμαντίνης και ενδεχομένως σε απώλεια αυτής. Αυτό είναι το φαινόμενο
της διάβρωσης το οποίο οδηγεί σε απώλεια υλικού από την επιφάνεια των
δοντιών (διάλυση της αδαμαντίνης) και κάνει τα δόντια πιο ευάλωτα στην
τερηδόνα και την ευαισθησία στο ζεστό/ κρύο. Ο ανθρώπινος οργανισμός
έχει περιορισμένη δυνατότητα να «εξουδετερώσει» όξινα τρόφιμα και ποτά
μέσω του σάλιου. Για την αντιμετώπιση της διάβρωσης συνιστάται να
χρησιμοποιούμε μια φθοριούχο οδοντόκρεμα, να ελέγχουμε την κατανάλωση
όξινων τροφών, αν πρόκειται για ποτά να μην τα κρατάμε στη στοματική
κοιλότητα επί μακρόν και, αν έχουμε τη δυνατότητα, μετά την κατανάλωση
όξινων τροφών/ποτών να καταναλώνουμε τρόφιμα, όπως το τυρί, που έχουν τη
δυνατότητα να εξουδετερώσουν τα όξινα υπολείμματα στη στοματική
κοιλότητα.http://www.aim.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου